Veel gestelde vragen

Wie organiseert dit?

De Sociale Troonrede is een initiatief van The Social Firm (workshops en advies voor professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn), Kyver (het communicatiebureau voor organisaties die de wereld een beetje mooier maken) en so/creatie (het magazine over sociaal ondernemerschap in Nederland). [NB: van de organisatienamen link maken naar de respectievelijke websites]

Waarom doen we dit?

Aan wie wordt de Sociale Troonrede gepresenteerd?

 1. Kennismaking met sociaal ondernemerschap
  Het voornaamste doel is om het grote publiek bekend te maken met de grote verscheidenheid aan sociaal ondernemerschap in Nederland. Vaak zijn er sociaal ondernemers in een buurt actief, zonder dat dit bekend is bij de bewoners. Met de Sociale Troonrede laten we zien dat sociaal ondernemers op veel verschillende vlakken actief zijn.
 2. Tonen dat sociaal ondernemerschap een kansrijke sector is
  De sector ‘sociaal ondernemen’ is één van de snelst groeiende sectoren in Nederland. Zowel in omzet, als op het gebied van arbeidsplaatsen. Nog mooier aan sociaal ondernemerschap is dat deze nieuwe arbeidsplekken vaak worden ingevuld met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (om zeer diverse redenen). Juist in een tijd dat de traditionele arbeidsmarkt steeds minder toegankelijk wordt, is sociaal ondernemerschap een sterke oplossing.
 3. Inspiratie voor (startende) sociaal ondernemers
  Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren waarop zij iets toe kunnen voegen aan de maatschappij. Dit heet ook wel ‘The Purpose Economy’. Door te laten zien waar sociaal ondernemers mee bezig zijn inspireren wij ook andere (aspirant) sociaal ondernemers om de stap te zetten en hun eigen sociale onderneming op te zetten.
 4. Overzicht bieden van de kansen voor sociaal ondernemers
  Een onderdeel van de Sociale Troonrede is te laten zien waar de kansen liggen voor sociaal ondernemers en waar zij zich op kunnen richten. Van inspiratie naar actie!

Aan wie wordt de Sociale Troonrede gepresenteerd?

We presenteren de Sociale Troonrede op 21 maart 2017 als een online document voor heel Nederland. Op dit moment zijn we nog aan het kijken of we een fysieke locatie kunnen vinden om de Sociale Troonrede ook live te presenteren.

Initiatief van:

Ondersteund door:

Volg ons op Facebook!