Ga naar inhoud
← De Sociale Troonrede 2018

“Waar een wil is, is een weg.”

Bij sommige onderzoeken van de politie komt een grote hoeveelheid camerabeelden vrij van bewakingscamera’s. Soms gaat het wel om 1700 uur beeldmateriaal. Belangrijk is dat dit beeld secuur wordt bekeken, op zoek naar aanwijzingen. Hiervoor werkt de Politie-eenheid Den Haag samen met AutiTalent in het project ‘Camerabeeldspecialisten’. Vier mensen met autisme bekijken grote hoeveelheden camerabeeld en hebben hierdoor al menig onderzoek een stap verder geholpen.

Opstart van AutiTalent

Ingrid: “Voorheen was ik leidinggevende en heb ik vaak ervaren dat functieprofielen vaak heel standaard zijn. Of je past erin, of je past er niet in. Terwijl mensen vaak veelzijdiger zijn en tot veel betere resultaten kunnen komen dan het functieprofiel voorschrijft. Daar wilde ik iets mee. Ik kwam toen Paul Vermeer tegen en hij wilde een bedrijf starten met mensen met autisme. Hij vertelde dat hij een artikel in Trouw las over het testen van software met mensen met autisme in Denemarken. Hij dacht: “Dat als het in Denemarken kan, dan kan het ook in Nederland”. Veel mensen met autisme kunnen dat soort dingen gewoon ontzettend goed. Zij werken heel gedetailleerd en netjes. We zijn toen gewoon begonnen met als doel om de talenten van mensen met autisme in te zetten in het bedrijfsleven. We wilden vooral meer begrip opwekken bij bedrijven voor mensen met autisme. Dat doen we nu al geruime tijd en volledig commercieel, zonder subsidie.”

Innovatie bij de recherche

Jory: “Als recherchekundige zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren hoe we de opsporing kunnen verbeteren en hoe we ook kunnen innoveren. Ik ben naast het werk bij de politie ook vrijwilliger bij Stichting Het Buitenhof, een onderdeel daarvan is Autitravel. Zij organiseren reizen voor mensen met autisme en ik ga dan mee als begeleider op die reizen. Op een van die reizen was een reiziger mee, Leonie. Zij las detectives en vond politiewerk altijd heel erg interessant en had graag bij de politie willen werken, maar wist dat dat vanwege haar beperking niet kon. Zij vertelde over een project waarbij mensen met autisme werden ingezet voor cameratoezichtwerk. Een initiatief wat in Engeland zou lopen. Daardoor was ik meteen getriggerd: daar kunnen wij misschien ook iets mee!”

Samenwerking Politie Den Haag en AutiTalent

Jory: “In een opsporingsonderzoek waar ik aan werkte moest er een enorme hoeveelheid camerabeelden worden bekeken en toen dacht ik dat het heel interessant zou zijn als we daar mensen met autisme voor in konden zetten. Ik mocht dit gaan regelen. Ik kwam een theoretisch onderzoek tegen van TNO en heb contact opgenomen om te kijken of het iets voor ons kon zijn. Zij zeiden toen dat ik contact op moest nemen met AutiTalent.”

Jory: “Het was het enthousiasme, de professionaliteit en de zakelijke houding die ervoor hebben gezorgd dat wij ook echt aan de slag gingen met AutiTalent. De commerciële houding sprak mij erg aan. Het zorgvuldig kunnen uitkijken van de beelden en extra capaciteit was belangrijk. Op de achtergrond speelt mee dat we als politie een banenafspraak hebben en dus banen moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Het is echt een win-win situatie dat je dan zo’n uitdaging aan kan gaan en tegelijkertijd kansen kan bieden aan mensen die anders moeilijk aan een baan komen.”

Ingrid: “Wij worden vaak gekozen vanwege onze bevlogenheid. Die bevlogenheid heb je ook echt nodig om het tot een succes te maken. Niet omdat het zoveel moeilijker is, maar het is gewoon nog erg pionieren. Je moet nog uitleggen wat autisme is en wie de mensen zijn. We zijn ook heel flexibel en dat gecombineerd met een pragmatische insteek. Die combinatie van factoren is wel belangrijk. We zijn geen sociale werkplaats en we zijn ook geen liefdadigheidsorganisatie. Opdrachtgevers betalen voor de kwaliteit die ze krijgen. Als projectcoördinatoren zitten we er bovenop.”

Jory: “Wat ik in het begin heel erg belangrijk en fijn vond was de betrokkenheid van AutiTalent. De betrokkenheid om het verhaal te blijven vertellen en om te vertellen wat het is om te werken met mensen met autisme. Ook de complete ontzorging is ook heel fijn. Over de werving, selectie en detachering hoef ik niet na te denken. Die worden gedaan door AutiTalent.”

Te mooi om te laten gaan

Ingrid: “In het begin had de politie een vraag die wij konden oplossen. Dat is veranderd omdat we het nu echt samen doen. Denk aan het aanpassen van werk en het aanpassen van werkruimtes. We gaan nu aan de slag om dit uit te rollen naar andere korpsen, dat hadden we van tevoren niet zo kunnen voorzien.”

Jory: “Ook het schrijven van de werkinstructie van a-z en de introductie om te bekijken hoe de medewerkers een warm welkom zouden krijgen hebben we samen vormgegeven. We begonnen met het idee dat we op zoek waren naar medewerkers voor het uitkijken van 1700 uur aan beeldmateriaal, maar het project bleek een onverwacht groots succes. Het was te mooi om te laten gaan.”

Barrieres

Jory: “Financiering is misschien de grootste uitdaging. Nu hebben we subsidie. Die zegt misschien ook op een gegeven moment; ‘Dit werkt, toch? Ga het nu maar zelf betalen!’. Het ombuigen van bureaucratische procedures is ook een uitdaging, evenals het hebben van een betrokken persoon. Je hebt iemand nodig die op een vrije dag de groepsapp even checkt en een vraag nog beantwoord.”
Waar een wil is, is een weg

Jory: “Waar we samenkomen is dat we allebei voor hetzelfde doel staan en dat we met ‘nee’ geen genoegen nemen. Als het dan niet via het reguliere systeem werkt, dan werk je er omheen. Als ik vanuit de politie spreek, je moet ook niet overal toestemming voor vragen. Soms moet je het informeel ook gewoon alvast gaan doen. En dan laten zien dat het kan. Dan moeten de procedures maar weer worden aangepast.”

Ingrid: “Waar een wil is, is een weg. Dat is een feit. Overal waar problemen, procedures of toestanden waren, als je het echt wilt red je het altijd.”

Tips en tricks

  1. Op zoek naar de beste leverancier. “Als je een vraag hebt, dan ga je op zoek naar de best-passende leverancier die die kennis en expertise heeft. Dat vonden wij in AutiTalent. #Durftevragen.” – Jory
  2. Ga aan de slag. Ga gewoon aan de slag, gewoon doen. Dat we niet wisten hoe het zou gaan lopen, heeft ons zeker niet weerhouden om dit gewoon tot een succes te maken. En dan lukt het ook. Zo simpel is het toch ook wel weer.” – Ingrid

Met dank aan:

  1. Ingrid Timmer, mede-oprichter van AutiTalent
  2. Jory de Groot van de Politie Den Haag

Geschreven door:

  1. Hylke van der Wal