Ga naar inhoud
← De Sociale Troonrede 2018

Hogeschool Inholland en Schoongewoon

“Laten we het eens anders proberen. Die oude methode waarin we schoonmakers steeds maar controleren: zijn we daar nou zoveel beter van geworden?” Die vraag was voor Monique Koelewijn (directeur Facilitaire Zaken en Vastgoed bij Hogeschool Inholland) de inspiratie om in zee te gaan met werknemerscoöperatie en social enterprise Schoongewoon. “In onze samenwerking is vertrouwen de basis. Natuurlijk is er een contract, maar bij problemen gaan we het nu bespreken met elkaar. Mijn medewerkers moeten dus een gesprek kunnen voeren. Er is geen bestek, procedure of handboek meer om je aan vast te houden.”

Tips van Hogeschool Inholland

  1. Maak als landelijke inkoper de percelen van de aanbesteding kleiner, anders kom je altijd uit bij landelijk dekkende aanbieders. Met kleinere percelen is de aanbesteding ook interessant voor het lokale MKB. Daar worden landelijke spelers juist nerveus van.
  2. Selecteer niet alleen op prijs; het moet ook klikken met een aanbieder. Je haalt bij de uitvoering van diensten mensen binnen en die zijn onderdeel van je team. Je koopt daarmee beleving in: het gaat om de ervaring die je klanten gaan hebben. Daar moet je als inkoper een goed gevoel bij hebben.
  3. Veel werk dat je inkoopt is echt mensenwerk. Het gebeurt nog wel eens dat aanbieders met allerlei technische snufjes aan komen zetten. Dat zie je gelukkig niet meer en is ook nergens voor nodig. Het gaat veel meer om goede samenwerking, heldere afspraken en vertrouwen geven.

De gehele blog lezen? Ga naar:
https://www.buy-social.nl/nieuws/blogs/buy-social-blog-hogeschool-inholland-en-schoongewoon